Supa de mazare dulce cu galuste

Photobucket

Ingrediente

  •  jumatate de kg. mazare proaspata pastai,
  • 2,5 l apa,
  • 1 ceapa mica,
  • 1 legatura marar proaspat,
  • 2 morcovi noi de primavara,
  • sare, piper dupa gust.
  • Pentru galuste: un ou, sare, faina, putina apa.

Cum se face

  1. Cand mazarea este foarte tanara ea este dulce si se poate manca si cruda.
  2. Se desfac pastaile si boabele se spala.
  3. Ceapa se taie marunt si se pune impreuna cu mazarea in putin ulei. Se sareaza dupa gust. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu apa.
  4. Se pot adauga si morcovii la inceput dar atunci, supa va capata o culoare usor portocalie. Eu am preferat sa adaug morcovii curatati, spalati si taiati feliute subtiri, dupa ce am pus apa.
  5. Se lasa la fiert, pana ce mazarea si morcovii sunt fierti.
  6. Dintr-un ou batut si amestecat cu 2-3 linguri de apa si putina sare, se face un aluat subtire, mai gros decat cel pentru clatite, adaugand faina treptat pana la obtinerea consistentei dorite. Se pune mararul taiat marunt.
  7. Se taie cu lingurita bucatele mici din aluat care se lasa sa se desprinde in supa care fierbe. Se mai lasa cateva minute pana se fierb galustele.
  8. Supa nu trebuie sa fiarba exagerat de tare, pentru ca galustele sa nu se imprastie.

Cum se fac galustele din faina, pas cu pas: aici.

Pofta buna!

Photobucket

Photobucket

32 Comments

  1. Very beautiful looking soup Bucatar! I love sweet peas too.

  2. bucatarmaniac

    Elra, thank you so much!

  3. bucatarmaniac

    Cristina,multumesc. Cand am sa mai fac galuste de gris sau de faina, am sa jmasor cantitatile si am sa revin cu reteta exacta. Nici mie nu mi-au iesit dintotdeauna!

  4. bucatarmaniac

    LauraAdamache, iti multumesc foarte mult.

  5. interesanta supica!!arata foarte bine!sa sti ca si eu zilele astea am incercat sa fac supa cu galuste si mi-au iesit atat de tari incat puteai sa iti spargi capu cu ele :((..trebuie sa incerc reteta neaparat!:)
    multumesc
    pupici

  6. Vai cat de bine arata supica ta bucatar maniac!!!! Eu ador mazarea si supa de mazare se numara printre preferatele mele asa ca o sa incerc reteta ta mai mult decat apetisanta cu prima ocazie!!

  7. Delicioasa,pur si simplu asa o vad eu acum.Cand ai timp treci pe la mine sa ridici un premiu.Felicitari!

  8. Vai de mine… e miezul noptii si asa m-a palit o pofta.
    Ma duc sa vad ce-i pe la frigi… ca o sa visez toata noaptea la supa asta.

  9. bucatarmaniac

    Julia, iti multumesc din suflet pentru premiu! Voi trece negresit pe la tine!

  10. bucatarmaniac

    Cuisinette, multumesc mult de tot!

  11. Ciao Cookingmaster,

    Fainä Combination. O cunsosc…sä-ti bati Copii.Si ai aloit Suppa cu Märar. La Nebunie….
    Critina , dacä Glustile tale sint prea tari pune mai puiti Grieß inäuntru si freacä Ouäle mai bine inainte sä pui Grieß ca sä se rupä Lanturile de Proteine din Ou.

    Salute

  12. recunosc ,nu am mincat never asa ceva…dar toate au un inceput ,nu?caci arata asa de imbietor incit sigur o voi incerca!felicitari!

  13. One of the most interesting, but yummy looking soups I’ve seen!

  14. This soup is excellent choice because there are fresh beans to buy!

  15. Una receta muy buena.

    Besos!!!!!

  16. Ce bine arata ! Imi place tare mult mazarea 🙂 Am sa incerc si eu reteta asta. Treci pe la mine dupa niste premii !

  17. bucatarmaniac

    Jacktels Kochbuch , multumesc.

  18. bucatarmaniac

    Alison, multumesc!

  19. bucatarmaniac

    Chef Fresco, thank you so much!

  20. bucatarmaniac

    Jubistacha, thank you!

  21. bucatarmaniac

    Ala, Iti multumesc foarte mult! Am sa vin !

  22. bucatarmaniac

    Arima, thank you!

  23. …Supa asta are un gust divin si au savurat-o amandoi copiii mei,si cea mare,de 19,si cel mic,de doar un anisor !!! Multumim si ne pregatim sa incercam si alte retete.Ma bucur ca te-am gasit,si noi suntem aradeni ! Sanatate si succes !

  24. bucatarmaniac

    Ma bucur ca v-a palcut si va multumesc pentru aprecieri. Ma bucur ca am mai intalnit aradeni pe aici. Va doresc si eu succes si spor la bucatarit si va mai astept pe blog.

  25. Acuma inteleg. Citind reteta mi-am dat seama ca este identica cu cea pe care am mostenit-o de la mama si de la bunica mea. Ambele aradence. 🙂
    Aceasta supa este o adevarata bucurie, cu parfumurile delicate si fragezimea legumelor aducand primavara in bucatarie.

  26. bucatarmaniac

    Anonim, asa este, si u o stiu din familie. Probabil ca e o reteta traditionala in zona.

  27. Da, ca aradeanca imi place mult aceasta supa de mazare cu galuste, se mai poate face si scurta fara supa, reteta de mai sus si galustele fierte in apa cu putina sare si apoi adaugate la mazarea gatita. Bucatar Maniac imi plac retetele tale , le gatesc, sint delicioase si m-ar interesa mai mult retete fara carne si produse lactate. Mazarea cu galuste e intradevar traditionala in zona.

  28. iuffff … si eu ador mazarea , deabia astept sa apara si sa-mi fac poftele !!! super reteta !!!

  29. augustina

    eu obijnuiesc sa fac galustele din gris inloc de faina, asa am invatat de la mama, dar si astea arata bine rau….oricum este urmatoarea supa pe care o fac…

  30. Oare cu mazare congelata merge? 🙂

  31. Merge si aia congelata foarte bine….eu fac supa asta si din cea de la borcan (care e lipsita de orice vitamine :d )
    It is my favorite soup!!!!!!

  32. o pe aici numai aradeni 🙂 ca si mine.ms maniac de reteta maine sigur am sa o incerc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*