Conserva de peste cu ceapa si bulion

Photobucket

Ingrediente

  •  1 kg de peste mic,
  • 2 cepe mari,
  • jumatate de litru de bulion,
  • rosii decojite din conserva (optional),
  • 4 linguri de ulei,
  • 4-5 fire de cimbrisor,
  • 2 foi de dafin,
  • sare, piper dupa gust.

Cum se face

  1. Pestele se curata (fara cap), se spala, se condimenteaza. Ceapa se taie inele. Se aseaza in oala in straturi: un strat de peste, unul de ceapa, unul de peste etc.
  2. Printre straturi se pun foile de dafin si cimbrisorul. La final se pune uleiul , bulionul si rosiile din conserva. Se une un capac si se da la cuptor la foc mic, pt. cca 4-5 ore.
  3. O data pe ora se verifica si se adauga apa daca nu mai are lichid. Daca se face in cucta se face tot la foc mic dar dureaza aprox 1 ora jumatate si nu mai trebui adaugata apa.
  4. Nu se amesteca sub nici o forma. Este gata cand oasele pestelui se fierb atat de tare incat se topesc in gura. Se pot face cantitati mai mari care se pun in borcane si se sterilizeaza.
  5. Se pastreaza foarte bine, ca si zacusca. Se poate consuma rece sau cald.

Pofta buna!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

25 Comentarii

  1. super! imi place pestele in general si cel mai la indemana e conserva. multam de reteta o sa incerc sa-mi fac ca e mai sanatoasa facuta in casa 🙂

  2. This fish dish look superb Bucatar. I can only imagine how delicious this must have been.

  3. Am cerut odată la Perla pâine cu untură şi boia. Or zis că n-au.
    Am băut numa’ bere 😉

  4. Yammy ! Ce minunatie ! Arata foarte bine si cred ca si gustul este excelent.

  5. Bonjour Maitre,

    Sä-ti bati Copii. Da nu pe toti de o datä , cä am mai väzut si mai jos niste Rezete tot asa de criminale si trebuie sä-mi ajuncä si acolo.
    Super , dupper Rezetä.Eu cunsosc Minunätia asta cu Macrou. Cu ce fel de Legumä de Apä ai fäcut Tu cä na-m recunsocut Sorta ??

    ciao Amigo

  6. Ninia, iti multumesc!Te sfatuiesc sa faci in cucta ca iese garantat!

  7. Elra, thank you. It was delicios!

  8. SkyRain, am mai patit si eu. Nu ma innebunesc dupa Perla! Bucura-te ca nu ti-o si tras chelneru vre-o doua!:)

  9. Ala multumesc!

  10. Jacktel, multumesc mult! E tot cu caras, ca asta se cam prinde prin apele de pe aici!

  11. arata minunat si eu care pap peste de orice fel si-n orice forma…oh,papilele mele…

  12. Alison, multumesc!

  13. I love the fish, this looks similar to one of dishes from my conutry. But which fish can be used for cooking this?

  14. Jubistacha, thank you. You can use any kind of fish, but it has to be quite small, so the bones can cook easily (max 15 cm without the head). The bigger the fish, the longer you will have to cook it. The rest is onion, tomato juice or pealed tomatoes and any kind of spice you like!

  15. cat dureaza sterilizarea pt aceasta reteta

  16. Anonim, vre-o 15- 20 de minute este suficient.

  17. buna! mi se pare foarte buna aceasta reteta deoarece o prepar si eu cateodata cu mici modificari: pun ceea ce pui si tu, in schimb adaug feliute subtiri de morcov si putin vin alb.

  18. Gabriela, multumesc! Foarte bun cu morcov si vin alb!

  19. Minunatie de conserva, o prepar tot timpul, mai ales ca balta e in fata casei. Recomand pt cei carora le place picanteria, in "borcanul" in care "depozitati" pestele, sa puneti un chilli mic si rosu. Schimba tot peisajul! Un strop de culoare si de preferat e sa nu-l consumati. 🙂

  20. pirvulescu andreea

    Buna ,am facut aceasta reteta in cucta dar din pacate 2 straturi sau prins si in concluzie am aruncat tot …:( pacat te rog daca ai vreo sugestie cum sa o fac in cucta..fara sa o arunc 🙁
    mulumest anticipat

  21. bun bun bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnna rau de tot

  22. minunat ,cine topeste oasele de peste ? otet sau sare de lamaie.de ce nu zici nimic de ele ?

Lasă un răspuns