Conserva de peste cu ceapa si bulion

Photobucket

Ingrediente: 1 kg de peste mic, 2 cepe mari, jumatate de litru de bulion, rosii decojite din conserva (optional), 4 linguri de ulei, 4-5 fire de cimbrisor, 2 foi de dafin, sare, piper dupa gust.

Photobucket

Reteta fara gluten

Pestele se curata (fara cap), se spala, se condimenteaza. Ceapa se taie inele. Se aseaza in oala in straturi: un strat de peste, unul de ceapa, unul de peste etc. Printre straturi se pun foile de dafin si cimbrisorul. La final se pune uleiul , bulionul si rosiile din conserva. Se une un capac si se da la cuptor la foc mic, pt. cca 4-5 ore. O data pe ora se verifica si se adauga apa daca nu mai are lichid. Daca se face in cucta se face tot la foc mic dar dureaza aprox 1 ora jumatate si nu mai trebui adaugata apa. Nu se amesteca sub nici o forma. Este gata cand oasele pestelui se fierb atat de tare incat se topesc in gura. Se pot face cantitati mai mari care se pun in borcane si se sterilizeaza. Se pastreaza foarte bine, ca si zacusca. Se poate consuma rece sau cald. Pofta buna!

Photobucket

Photobucket

25 de comentarii:

  1. super! imi place pestele in general si cel mai la indemana e conserva. multam de reteta o sa incerc sa-mi fac ca e mai sanatoasa facuta in casa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. This fish dish look superb Bucatar. I can only imagine how delicious this must have been.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am cerut odată la Perla pâine cu untură şi boia. Or zis că n-au.
    Am băut numa' bere ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Yammy ! Ce minunatie ! Arata foarte bine si cred ca si gustul este excelent.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bonjour Maitre,

    Sä-ti bati Copii. Da nu pe toti de o datä , cä am mai väzut si mai jos niste Rezete tot asa de criminale si trebuie sä-mi ajuncä si acolo.
    Super , dupper Rezetä.Eu cunsosc Minunätia asta cu Macrou. Cu ce fel de Legumä de Apä ai fäcut Tu cä na-m recunsocut Sorta ??

    ciao Amigo

    RăspundețiȘtergere
  6. Ninia, iti multumesc!Te sfatuiesc sa faci in cucta ca iese garantat!

    RăspundețiȘtergere
  7. SkyRain, am mai patit si eu. Nu ma innebunesc dupa Perla! Bucura-te ca nu ti-o si tras chelneru vre-o doua!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Jacktel, multumesc mult! E tot cu caras, ca asta se cam prinde prin apele de pe aici!

    RăspundețiȘtergere
  9. arata minunat si eu care pap peste de orice fel si-n orice forma...oh,papilele mele...

    RăspundețiȘtergere
  10. I love the fish, this looks similar to one of dishes from my conutry. But which fish can be used for cooking this?

    RăspundețiȘtergere
  11. Jubistacha, thank you. You can use any kind of fish, but it has to be quite small, so the bones can cook easily (max 15 cm without the head). The bigger the fish, the longer you will have to cook it. The rest is onion, tomato juice or pealed tomatoes and any kind of spice you like!

    RăspundețiȘtergere
  12. cat dureaza sterilizarea pt aceasta reteta

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim, vre-o 15- 20 de minute este suficient.

    RăspundețiȘtergere
  14. buna! mi se pare foarte buna aceasta reteta deoarece o prepar si eu cateodata cu mici modificari: pun ceea ce pui si tu, in schimb adaug feliute subtiri de morcov si putin vin alb.

    RăspundețiȘtergere
  15. Gabriela, multumesc! Foarte bun cu morcov si vin alb!

    RăspundețiȘtergere
  16. Minunatie de conserva, o prepar tot timpul, mai ales ca balta e in fata casei. Recomand pt cei carora le place picanteria, in "borcanul" in care "depozitati" pestele, sa puneti un chilli mic si rosu. Schimba tot peisajul! Un strop de culoare si de preferat e sa nu-l consumati. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. pirvulescu andreea6 octombrie 2012, 13:16

    Buna ,am facut aceasta reteta in cucta dar din pacate 2 straturi sau prins si in concluzie am aruncat tot ...:( pacat te rog daca ai vreo sugestie cum sa o fac in cucta..fara sa o arunc :(
    mulumest anticipat

    RăspundețiȘtergere
  18. bun bun bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnna rau de tot

    RăspundețiȘtergere
  19. minunat ,cine topeste oasele de peste ? otet sau sare de lamaie.de ce nu zici nimic de ele ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca nu am pus :) Nu le topeste nimeni. se fierb doar foarte mult. Iar sucul de rosii e suficient ca acid. Nu totul e o conspiratie! Trebuie sa fie trist sa crezi tot timpul ca cineva vrea sa te insele .

      Ștergere
    2. 6 ore la foc mic ,si se pune si o cant de otet,dar nu mult pt.fragezirea oaselor ,

      Ștergere

Comentariile vor aparea dupa moderare. Multumim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...