02 aprilie 2009

Spaghete bologneze

Photobucket

Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 gr. carne tocata amestec (porc si vita), 2 cepe mari, o conserva de rosii decojite, un pachet de spaghete, un morcov, un pahar de vin alb, sare, piper, oregano, busuioc, frunze de patrunjel, parmezan.

Photobucket

Photobucket
Sosul: Ceapa se taie marunt si se pune la prajit in putin ulei si se condimenteaza.

Photobucket
Dupa ce s-a inmuiat, se adauga carnea macinata si morcovul ras care se prajesc impreuna. Se adauga paharul de vin si jumatate din conserva de rosii. Se lasa sub capac sa fiarba pana se evapora vinul. Cu 5 minute inainte de a inchide focul, se adauga si cealalta jumatate de conserva de rosii si frunzele de patrunjel si busuioc tocate marunt.
Photobucket
Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.Se serveste cu parmezan ras!

Photobucket
Pofta buna!


Photobucket




22 de comentarii:

  1. spaghetele bolognese se fac cu fettucini regula de aur,te impusca italienii daca vad ca ai pus spaghete,apoi spaghetele nu se coc ca pe ambalaj,se fac 'al dente',nu te baga in bucataria italiana daca nu stii ca fiecare sos SE PREPARA cu un anumit fel de pasta

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e necesar tonul agresiv. Regula de aur in familia mea e GUSTUL si bucatarul maniac e site-ul meu preferat. Iti urez tarie pentru o atitudine mai pozitiva, anonimule!

      Ștergere
  2. probabil ca ai dreptate. N-am pretins nici un moment ca stiu sa fac mancare italiana. Asta e varianta mea. Cati bucatari atatea retete! Imi pare rau daca te-am suparat cu ceva.

    RăspundeţiȘtergere
  3. nah sa vezi ca nici jamie oliver nu stia ca nu se folosesc spaghete: http://www.jamieoliver.com/foodwise/article-view.php?id=1135

    RăspundeţiȘtergere
  4. Spaghetti bologne is always my favorite. Your cooking look so delicious with all beautiful photos.
    Tan;)

    RăspundeţiȘtergere
  5. E prima data cand intru pe blog, l-am descoperit din intamplare si imi place foarte mult si retetele imi plac dar si prezentarea deosebita. M-am decis sa intervin din cauza postarii anonimului.. desi e din aprilie.. nu te impusca nimeni daca faci spaghetti alla bolognese, poti consulta bloguri italienesti si o sa vezi ca e asa... nici in Italia nu se respecta ca lege tipul de pasta cu un anumit suc/sos. Si sunt italieni care prefera pasta "al dente" si din cei care o prefera mai bine fiarta.. putini, dar exista. Si de regula cele 8 minute scrise pe ambalaj sunt pentru a rezulta o pasta "al dente". Felicitari pentru munca depusa si rezultatele obtinute.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Alina, iti multumesc pentru sustinere! Eu chiar nu vreau sa ma contrazic cu nimeni. Am scris ca se prepara ca pe ambalaj pentru a nu da batai de cap celor care vor sa o faca. lol. Fiecare le poate prepara cum doreste si cum ii place! Multumesc inca odata pentru aprecieri.

    RăspundeţiȘtergere
  7. Hai ca mi-a " placut" nesimtirea primului comentator. vad ca da buzna peste tot acesti anonimi si nu mai pot respira de invidie...cat tupeu! Spaghetele arata absolut delicios,la fel cum arata toate preparatele tale, esti un maestru si meriti toate laudele.
    felicitari!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Multumesc pt. sustinere si apreciere Ducesa:)

    RăspundeţiȘtergere
  9. Am vrut sa spun ca anonimul da buzna si apoi...mi-am dat seama ca sunt mai multi. sa corectez: in loc de "da buzna" e "dau buzna ". scz, asa-s eu mai repezita...toate bune!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Vrea sa spun ca daca spaghette alla boglonese se numesc asa inseamna ca se fac cu spaghette nu cu fetuccine regula nr unu.Regula nr doi si cea mai importanta este ca felicit bucataru maniac pt toate preparatele.Sunt delicioase

    RăspundeţiȘtergere
  11. Anonim, multumesc pentru sustinere si aprecieri :))))!

    RăspundeţiȘtergere
  12. buna Bucat Maniac ,

    felicitari pentru blog , felictari pentru retete si pentru modul elegant prin care tratezi toate comentariile

    citesc aproximativ 10 retete zilnic si urmaresc cam tot atatea prezentari filmate

    In bucatarie interpretarile si modul in care pregatim o anumita reteta dau tot farmecul BUCATARULUI

    Personal am incercat multe variante de boloneze , pregatesc pastele "al dente|"

    Varianta care m-a cucerit si pot spune 100% ca a multumit pe deplin toti invitatii mei este prezentata de marele maestru Mario Batali

    clipul il gasiti pe youtube

    te salut cu respect

    Tataru Ciprian

    RăspundeţiȘtergere
  13. Ciprian, multumesc mult pentru aprecieri! :)))

    RăspundeţiȘtergere
  14. Acum aproape doi ani in urma.. iti luam apararea pentru chestiunea postata de anonim.. in legatura cu tipul de paste folosit la bolognese... acum am revenit, dintr-o intamplare( intamplarea poarta numele de facebook...) si ma bucur sa regasesc asa varietate de retete si bineinteles intr-o prezentare minunata. Felicitari... mai vin pe-aici:)!

    RăspundeţiȘtergere
  15. Nenea italianu, care faci cu fettucini bolognese, pentru cultura ta generala, numele de bolognese vine de la (sosul bolognese), sosul da numele preparatului, asadar daca eu vreau sa fac tagliatele cu sos bolognes se numesc tagliatele bolognese! Asa un sfat pentru toti "cunoscatorii" nu exista (cati bucatari atatea retete), retetele sunt standard, daca schimbi ceva in reteta trebuie sa ii schimbi si denumirea....Asadar PASTELE BOLOGNESE care se pot face cu ce paste doriti au un sos standard, daca in reteta se schimba ceva nu mai este bolognese si implicit mancati altceva!
    P.S. Sunt bucatr de multi ani si am lucrat in cateva locuri si mari si mici (restaurante,firme de catering, vas etc.), o sa va spun 2-3 lucruri de baza despre sosul bolognese:
    1.se face doar cu carne de vita;
    2.se pun mai multe legume: telina si ..secret
    3.asta nu il mai spun :) asta e secretul bucatarului!!!


    Apropo frumusel blog !!!!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. parca spuneai ceva de reteta standard si tu incepi cu secretul bucatarului ! eu m-as fi bucurat sa incerc si reteta ta cu telina si restul secretelor ! deci pana la urma ce spui tu e reteta standard sau nu ?

      Ștergere
  16. De ce mi se lipesc spaghetele? le fierb intotdeauna atata timp cat scrie pe punga, le pun la fiert cand clocoteste apa, in apa pun sare, ulei si totusi la sfarsit imi ies lipicioase.Oare ce nu fac bine, sincer, nu imi dau seama unde gresesc....va rog sa ma ajutati cu o sugestie, un sfat daca se poate. Mentionez ca sunt novice in gatit si am enorm de multe de invatat. Va multumesc Alina

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, nu te necaji, probabil ca pastele sunt de vina. Incearca alta marca de paste, de preferat italienesti (eu nu stiu paste romanesti care sa fie foarte bune, desi recunosc ca nu le-am incercat pe toate.

      Pentru astea care iti ies lipicioase eu iti recomand sa le fierbi cu un minut-doua mai putin si apoi sa le speli sub jet de apa rece. Nu-i tocmai ortodox, dar n-ai ce face. Si apoi sa le stropesti cu ulei. Uleiul in apa de fiert nu are rost.

      Ștergere
  17. Reteta este GENIALA! Am urmat-o pas cu pas, eu, bucatar mai mult decat incepator, am ascultat si o indicatie din comentarii (punand telina, si am mai facut o miscare vazuta mai demult la televizor: la final pastele fierte le-am amestecat cu sosul in vas si le-am lasat vreo 2-3 minute sa fiarba asa. La sfarsit am luat pastele "mozolite" de sos, am adaugat sosul care ramanea in vas, si parmezanul. Geniala! Felicitari!

    RăspundeţiȘtergere
  18. Mi se face foame cand citesc reteta ta. :)) Felicitari pentru tot ceea ce faci!

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...