12 aprilie 2009

Cartofi frantuzesti

Photobucket

Ingrediente: 4 cartofi mari (aprox 1 kg) fierti, 6 oua fierte, 400 ml smantana, o mana de pesmet, 20 cm de carnat afumat uscat, 200 gr. unt/ margarina, branza telemea/si cascaval.

Photobucket

Cartofii, ouale si carnatul se taie felii subtiri si se aseaza in tava in straturi. Un strat de cartofi, unul de carnat si oua, altul de cartofi etc. La fiecare strat condimentam cu sare si piper. si adaugam si mici feliute de unt. La final punem un strat de smantana, peste care presaram putin pesmet. Apoi radem deasupra branza telemea si/sau cascaval. Se da la cuptor, la foc mic, aprox 45 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia), pana face crusta.

Photobucket

Se serveste fierbinte cu smantana proaspata.

Photobucket

Pofta buna!

Photobucket

15 comentarii:

  1. Ho ho ... ce bunatati ai tu aici :) Super prezentare !

    RăspundeţiȘtergere
  2. moa ce poze, ce sectiuni... ce salivez! :D

    RăspundeţiȘtergere
  3. It looks delicious!Thank you for visiting my site.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Absolutely delicious, what a perfect layer of potatoes. Everything look so mouth watering.
    Cheers,
    elra

    RăspundeţiȘtergere
  5. It looks great-very good snaps!Do try starting a blog in English:-)

    RăspundeţiȘtergere
  6. Hola .. me gusta mucho el blog .. pero no se podria traducir al español .. de todos modos .. me encanta asi que pasara a menudo un saudiño!!

    RăspundeţiȘtergere
  7. wish it was in English just came back from France adore french food, check my pics on the blog!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Ma scuzi ca-mi dau cu parerea peste tot :) da imi place sa schimb impresii. Eu am mancat asa in ardeal, facuti in oala pe ochi, pusa smantana intre straturi si putin ulei deasupra. Si lasa un sos tare bun.

    Rox

    RăspundeţiȘtergere
  9. acuma am in proces de facere materiile prime (fierb ouale, cartofii), apoi urmeaza capodopera :))...cred ca pe la voi se face cu carnati afumati, pt ca sotul meu a pus cerere pt cartofi din astia, fix reteta ta; la noi (tot in Ardeal, dar mai spre centru) nu am macant cu carnati...oricum cred ca sunt super buni, cel putin tie par sa-ti fii iesti mortali!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Laura, la noi musai se pune si carnat afumat! Multumesc si pofta buna!

    RăspundeţiȘtergere
  11. deja parca-mi miroase la nasuc,,...yammiiiii

    RăspundeţiȘtergere
  12. cand se aseaza cartofii in tava, tava nu se unge cu putin ulei? este de ajuns untul cu smantana?

    RăspundeţiȘtergere
  13. untul e in loc de ulei! da` poti sa pui ulei daca vrei!

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...