Pesmet (home made)

Probabil ca toata lumea stie ce este si cum se prepara pesmetul. Oricum m-am gandit sa postez si cum il fac eu, poate sunt persoane interesate. In primul rand, de cate ori imi ramane paine, o prajesc. Daca vreau sa imi iasa pesmetul alb, o las doar la uscat, fara coaja. O rup bucatele sau o tai cubulete in functie de cat tim p am, si o pun intr-o tava la cuptor, pana arata asa:
Dupa care o introduc in masina de pesmet. Masina asta de pesmet, o am de la bunica si arata exact ca o masina de macinat nuca, doar ca de dimensiuni mult mai mari:
Cine n-are minunatia de masina, poate oricand sa puna painea prajita sau uscata intre doua coli de hartie mai groase acoperite cu un prosop si sa le zdrobeasca cu sucitoarea. Este foarte util si nu strica niciodata sa ai pesmet la indemana.

5Comentarii

  1. Eu am obtinut pesmet trecand crutoanele prin masinea de carne (cea manuala).

  2. eu pun piine uscata in blender si tot pesmet iese… 🙂

  3. Pingback: Parjoale moldovenesti cu piure de cartofi si un ajutor in bucatarie – My Blog

  4. Pingback: Chiftelute la cuptor – My Blog

  5. Pingback: Spanac cu chiftele – My Blog

Spune-ne parerea ta