27 martie 2009

Orez cu lapte




Orice tata trebuie sa stie sa faca orez cu lapte  si gris cu lapte ! Corect? 
Ingrediente: 5-6 lingurite de zahar, 2 cani de lapte, jumatate de cana de orez. Orezul se spala si se lasa in apa la inmuiat, cca 1 ora. Se poate sa punem, si orezul direct, dar dureaza mai mult fierberea.
Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba, se adauga orezul (scurs de apa) si se amesteca incontinuu. Este gata cand se ingroasa. Timpul de fierbere depinde si de calitatea orezului, de aceea, inainte sa inchidem focul se gusta. Daca orezul nu s-a fiert, se mai poate adauga cate putin lapte.
Noi l-am servit de aceasta data cu dulceata de mure, afine si scortisoara, dar se potriveste si cu dulceata de visine , de cirese, caise , coarne sau orice alte dulceturi si gemuri va plac. Se poate de asemenea servi si doar cu cacao sau cu scortisoara. E foarte gustos si rece de la frigider, mai ales vara! Pofta buna!



Photobucket

Photobucket

28 de comentarii:

  1. Wow ! L-as manca numai din poza :)
    Super.
    PS: ai un premiu pe blogul meu, il meriti cu prisosinta. Felicitari !

    RăspundeţiȘtergere
  2. Ai un blog minunat, felicitari
    Orez cu lapte am facut si eu ieri dar l-am servit cu scortisoara, asa il facea si bunica mea. Eu il numesc desertul copilariei :)

    RăspundeţiȘtergere
  3. Multumesc. Printesa mea ar manca orez cu lapte in fiecare zi de trei ori daca se poate. Facem si noi cu scortisoara, si cu alte dulceturi.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Felicitari pentru blog :)
    Pozele sunt geniale .. am incercat si eu aceleasi Paste Carbonara ca si tine .. urmeaza orezul cu lapte (cand voi avea lapte :P ) ..
    Felicitarile mele :*

    RăspundeţiȘtergere
  5. mi-a iesit retete.e super bun orezul cu lapte.felicitari pt seite

    RăspundeţiȘtergere
  6. Anonim, ma bucur ca ti-a placut. Multumesc pentru aprecieri. Te rog, pe viitor sa te autentifici sau sa te semnezi pentru ca nu voi mai publica comentariile anonime.

    RăspundeţiȘtergere
  7. aradean de al meu..supper talen..
    am gasit aici aproape tot cea ce mi place..FELICTARI!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Florinfilimon, iti multumesc mult. Ma bucur sa intalnesc cati mai multi aradeni aici!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Scuze, dar blogul tau e periculos pentru o graviduta sensibila :) E aproape 1 noaptea si eu ma apuc de facut orez cu lapte si asta numai din vina fotografiilor tale :) Mi-e si teama sa ma mai uit la altceva desi cam greu sa ma abtin :)) Esti urmarit de-aci inainte!
    Seara faina!

    RăspundeţiȘtergere
  10. tocmai l-am facut, yummmy cu stafide

    RăspundeţiȘtergere
  11. Fara scortisoara ?! Blasfemie !

    RăspundeţiȘtergere
  12. Anonim, ma bucur ca ti-a placut! farte bun cu stafide!

    RăspundeţiȘtergere
  13. Anonim, citeste potsrea inainte de a comanta!

    RăspundeţiȘtergere
  14. super retete am sa incerc si reteta napolitane cu nuci si caramel

    RăspundeţiȘtergere
  15. Silvia, multumesc! Spor la prajiturit! :)

    RăspundeţiȘtergere
  16. super retete o sa ancerc cateva care ami plac multumesc

    RăspundeţiȘtergere
  17. Tocmai am incercat reteta, a iesti incredubil de bun :) am facut si poza, ai fi mandru :))

    RăspundeţiȘtergere
  18. Auuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!
    :-p
    somebody stop me !!!!!! :-))))

    RăspundeţiȘtergere
  19. am sa incerc sa las orezul in pa o ora...vedem ce iese.

    RăspundeţiȘtergere
  20. de cate portii este reteta?

    RăspundeţiȘtergere
  21. No, multam fain de reteta. Tocmai ce am facut orez cu lapte dupa reteta ta.E delicios si m-a facut interesata de acest blog. M-am uitat si dupa alte retete si maine urmeaza sa fac pizza dupa reteta ta. Doar esti ardelean de-al nost':) ms pt retete si numa bine!
    PS: scz k sunt anonim dar nu stiu adresa url..macar mie nu mi rusine s-o recunosc. Ma numesc alexandra

    RăspundeţiȘtergere
  22. super! astazi am gatit dupa blogul tau : friptura de curcan si brownie !!foarte gustoase retele tale ,sunt deja un fan!

    RăspundeţiȘtergere
  23. foarte buna descrierea retetei! salutari!

    RăspundeţiȘtergere
  24. Super retete,multumesc ,in lipsa de idei e suficiente sa deschid calculatorul si Am de unde alege,mai rau e ca sunt asa de multe si ..... ma uit cu jale la cantar,scz dar nu stiu cumsa mi pun numele

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...