Orez cu lapte

orez cu lapte2

Orice tata trebuie sa stie sa faca orez cu lapte  si gris cu lapte ! Corect?

Ingrediente

  • 5-6 lingurite de zahar,
  • 2 cani de lapte,
  • jumatate de cana de orez

Cum se face

  1.  Orezul se spala si se lasa in apa la inmuiat, cca 1 ora. Se poate sa punem, si orezul direct, dar dureaza mai mult fierberea.
  2. Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba, se adauga orezul (scurs de apa) si se amesteca incontinuu. Este gata cand se ingroasa. Timpul de fierbere depinde si de calitatea orezului, de aceea, inainte sa inchidem focul se gusta. Daca orezul nu s-a fiert, se mai poate adauga cate putin lapte.
  3. Noi l-am servit de aceasta data cu dulceata de mure, afine si scortisoara, dar se potriveste si cu dulceata de visine ,  sau orice alte dulceturi si gemuri va plac. Se poate de asemenea servi si doar cu cacao sau cu scortisoara. E foarte gustos si rece de la frigider, mai ales vara!

Pofta buna!

pt orez cu lapte

paine2

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru și veti primi pe e-mail retete, sfaturi, idei si noutati culinare.

29 Comentarii

  1. Wow ! L-as manca numai din poza 🙂
    Super.
    PS: ai un premiu pe blogul meu, il meriti cu prisosinta. Felicitari !

  2. Ai un blog minunat, felicitari
    Orez cu lapte am facut si eu ieri dar l-am servit cu scortisoara, asa il facea si bunica mea. Eu il numesc desertul copilariei 🙂

  3. Multumesc. Printesa mea ar manca orez cu lapte in fiecare zi de trei ori daca se poate. Facem si noi cu scortisoara, si cu alte dulceturi.

  4. Felicitari pentru blog 🙂
    Pozele sunt geniale .. am incercat si eu aceleasi Paste Carbonara ca si tine .. urmeaza orezul cu lapte (cand voi avea lapte 😛 ) ..
    Felicitarile mele :*

  5. mi-a iesit retete.e super bun orezul cu lapte.felicitari pt seite

  6. Anonim, ma bucur ca ti-a placut. Multumesc pentru aprecieri. Te rog, pe viitor sa te autentifici sau sa te semnezi pentru ca nu voi mai publica comentariile anonime.

  7. aradean de al meu..supper talen..
    am gasit aici aproape tot cea ce mi place..FELICTARI!

  8. Florinfilimon, iti multumesc mult. Ma bucur sa intalnesc cati mai multi aradeni aici!

  9. Scuze, dar blogul tau e periculos pentru o graviduta sensibila 🙂 E aproape 1 noaptea si eu ma apuc de facut orez cu lapte si asta numai din vina fotografiilor tale 🙂 Mi-e si teama sa ma mai uit la altceva desi cam greu sa ma abtin :)) Esti urmarit de-aci inainte!
    Seara faina!

  10. tocmai l-am facut, yummmy cu stafide

  11. Fara scortisoara ?! Blasfemie !

  12. Anonim, ma bucur ca ti-a placut! farte bun cu stafide!

  13. Yona, multumesc mult!

  14. Anonim, citeste potsrea inainte de a comanta!

  15. super retete am sa incerc si reteta napolitane cu nuci si caramel

  16. Silvia, multumesc! Spor la prajiturit! 🙂

  17. super retete o sa ancerc cateva care ami plac multumesc

  18. Tocmai am incercat reteta, a iesti incredubil de bun 🙂 am facut si poza, ai fi mandru :))

  19. Auuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!
    :-p
    somebody stop me !!!!!! :-))))

  20. nu am incercat

  21. am sa incerc sa las orezul in pa o ora…vedem ce iese.

  22. de cate portii este reteta?

  23. No, multam fain de reteta. Tocmai ce am facut orez cu lapte dupa reteta ta.E delicios si m-a facut interesata de acest blog. M-am uitat si dupa alte retete si maine urmeaza sa fac pizza dupa reteta ta. Doar esti ardelean de-al nost':) ms pt retete si numa bine!
    PS: scz k sunt anonim dar nu stiu adresa url..macar mie nu mi rusine s-o recunosc. Ma numesc alexandra

  24. Oau

  25. aliscristina

    super! astazi am gatit dupa blogul tau : friptura de curcan si brownie !!foarte gustoase retele tale ,sunt deja un fan!

  26. foarte buna descrierea retetei! salutari!

  27. Super retete,multumesc ,in lipsa de idei e suficiente sa deschid calculatorul si Am de unde alege,mai rau e ca sunt asa de multe si ….. ma uit cu jale la cantar,scz dar nu stiu cumsa mi pun numele

  28. Multumesc -nu stiam ca orezul se pune la inmuiat pentru a-l gati cu lapte. La fel se procedeaza si pentru pilaf sau orez cu legume?

Spune-ne parerea ta