Ficatei de pui cu usturoi

Photobucket

O alta reteta, usor de facut, care nu necesita cine stie ce cunostinte in domeniu. Eu am folosit aici jumatate de kg. de ficatei de pui si vre-o 4-5 catei de usturoi (mari).

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pui
  • 4-5 catei de usturoi mari
  • ulei
  • sare, piper dupa gust

Directions

  1. Ficateii se tin la rece in apa, si se schimba apa pana nu mai lasa sange. Usturoiul se taie marunt sau feliute subtiri.
  2. Se pune ulei intr-o tigaie. Se pun ficateii in ulei, inainte sa fie incins tare, daca nu vrem sa stropeasca (cred ca functioneaza numai la tigaia de teflon).
  3. Se adauga usturoiul. Si se lasa la prajit la foc mic, cam 20-30 de minute, neaparat sub capac.
    Sunt gata chiar inainte sa inceapa sa se rumeneasca. Daca ii lasam prea mult se vor usca si vor deveni tari.

Este foarte important sa nu adaugam sare, decat la sfarsit, dupa ce am inchis focul. Sarea ii face sa se intareasca. Piperul si alte condimente se pot adauga de la inceput. Se servesc cu garnitura de cartofi, orez sau spanac.
Pofta buna!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Abonati-va la newsletter-ul nostru și veti primi pe e-mail retete, sfaturi, idei si noutati culinare.

25 Comentarii

  1. Si aratos, si apetisant… si, cu siguranta, foarte bun!

  2. Mmm, arata foarte bine. Eu cand am facut ficat am pus de fiecare data sare si nu s-au intarit…cred ca e un mit chestia asta cu sarea.

  3. Ce pofta mi-ai facut de ficatei cu usturoi!!!Arata superb si deabea astept sa fac si eu (dupa ce se termina postul..)
    Te descuri de minune la gatit,Felicitari!

  4. felicitari pentru blog.
    azi l-am descoperit,si sigur il voi mai vizita.
    la fel fac si eu ficateii,iar la sfarsit pun sos de soia.
    ii dau un gust dulceag,imi plac tare mult.
    succes in continuare.

  5. Buni si astia. Merge si niste vin alb peste ei cand ii prajiti. Sau o alta varianta e cu ardei rosu si cu coniac.

    Rox

  6. well, m-am tot chinuit sa citesc vreo 7 retete ca sa stiu cum scap de punga de ficatei din congelator… si tot cautand am dat peste acest blog (azi e drept prea tarziu, ficateii mei deja sunt in tigaie tocati rau de tot de la amestecat:D, iar dupa ce m-am uitat la ai tai pe aici si la cei cu usturoi si la cei cu ceapa, cred ca o sa mananc asta seara cu ochii inchisi ficateii mei tocati (reteta urmata era tot "ficatei cu ceapa"). Minunat blog, grozava munca, eu detest gatitul…dar parca pe aici mi-a venit asa un dor sa fiu gospodina. Multumesc, am sanse sa invat de aici sa gatesc:)

  7. Magda, multumesc mult. Lasa, nu te necaji, ca la gust sunt la fel de buni si daca sunt intregi si daca sunt maruntiti. Nici mie nu mi-au iesit toate din prima!

  8. Foarte bine arat, ai facut dinr-o mancare cumva banala, in ceva spectaculos

  9. Maria, multumesc! 🙂

  10. Wow, foarte delicios! multumesc de reteta!

  11. Rodie, cu multa placere!

  12. Felicitari! arata tare bine, si acum vreau sa fac si eu, doar ca… am o mica problema. nu inteleg exact ce ai vrut sa scrii aici. crede ma ca nu vreau sa ofensez pe nimeni, doar vreau sa inteleg exact cum se procedeaza. Usturoiul se taie marunt sau feliute subtiri.ok pana aici. Se pune ulei intr-o tigaie. Se pune usturoiul in ulei, inainte sa fie incins tare, daca nu vrem sa stropeasca (cred ca functioneaza numai la tigaia de teflon). Se adauga usturoiul. aici nu inteleg, cred ca te referi la ficatei, pe astia i punem inainte de a se incinge uleiul?Si se lasa la prajit la foc mic, cam 20-30 de minute, neaparat sub capac.
    te rog lamureste ma.ca mi e foame si vreau sa mi fac ficateii dupa reteta ta. multumesc anticipat!

  13. Roberta, despre ficatei este vorba, ai dreptate. Este o greseala. Multumesc mult ca mi-ai atras atentia. Ficateii se pun inainte sa se incinga uleiul prea tare, ca sa nu te stropeasca. Nu-i musai sa fie intr-o tigaie de teflon. Nu se prinde pentru ca contine foarte multa apa. daca il pui cand este uleiul incins, sa ai mare grija pentru ca stropeste destul de tare. Imi pare rau ca nu am vazut comentariul imediat, dar eram in bucatarie.

  14. Roberta, completare: cand spun ca, cred ca merge numai la tigaia cu teflon, ma refer la faptul ca merge sa pui ficateii in uleiul care nu este incins, in cazul in care folosesti tigaie cu teflon. Sunt unele tigai din tabla, de exemplu, in care se arde aproape orice, mai ales daca uleiul nu ste incins. Intre timp am mai experimentat. Ficateii contin foarte multa apa, pe care o vor lasa in tigaie si nu prea au cum sa se arda. Sper ca te-am lamurit si nu te-am incurcat mai mult.

  15. In plin proces de "creatie"!Sunt o mare fana a blogului tau!Keep up the great work!:)
    Apropos , am gasit o pagina care are niste poze care seamana foarte mult cu ale tale: http://www.dietetik.ro/ficatei-de-pui-cu-usturoi/3267.html .

  16. Anonim, multumesc mult. Pe dietetik.ro, ai sa gasesti si alte poze si materiale de-ale mele pentru ca colabores cu ei. De altfel, articolele sunt se,nate de mine. Multumesc oricum 🙂

  17. Mda… Cred ca o sa ne ai pe constiinta! :))

  18. Pt ca bugetul este restrans , iar am optat pt ficatei . Saptamana trecuta i-am mancat de foame , ca nu mi-au iesit ca la mama ! Cred ca treaba cu apa rece e jumatate din succes . Te tin la curent . Sorin-electrician

  19. extraordinara aceasta reteta, mi-a adus aminte de copilarie si de bunica:)

  20. Felicitari pentru blog,te urmaresc pe fb si imi place faptul ca publici multe retete,care mai de care mai interesanta.

  21. fara vin? 🙂

  22. Eu fac fix aceasi reteta doar ca adaug si vin alb pentru un sos foarte aromat. Mult succes!

  23. Se poate folosi reteta si pt ficat de vita? Sau aveti si o reteta pt ficat de vita?

  24. o cana apa – cat inseamna aproxim. 200 ml ?
    am facut reteta, au iesit foarte buni, am folosit cana de lapte, va intreb ca sa fiu sigura ca nu pun multa apa.
    multumesc

Spune-ne parerea ta