22 martie 2009

Cornuri cu nuca


Reteta asta am gasit-o pe culinar.ro, mai demult, dar am modificat-o. Nu stiu exact cine a postat-o, asa ca orice asemanare este reala. Reteta nu e stralucita, in sensul ca prajiturelele sunt bune in ziua in care sunt facute. A doua zi sunt bune de spart capul, desi se pot incalzi in microunde si isi revin.

Avem nevoie de jumate de cubulet de drojdie proaspata (25 gr.), o lingura de sare, 3 linguri de miere, 250 ml de lapte cald, 500-600 de grame de faina, 25 de gr. de unt. Pentru umplutura avem nevoie de zahar, zahar vanilat, nuca macinata si coaja de lamaie rasa. Mai trebuie un ou si o lingura de smantana pentru uns.

Drojdia se pune impreuna cu cateva linguri din laptele masurat si cu lingurita de sare, la dospit. Este gata cand se umfla si devine ca o pasta. Laptele se pune la incalzit si se adauga mierea si untul care se lasa sa se dizolve. Dupa aceea se pun toate ingredientele impreuna si se framanta aluatul. Se pune la inceput 500 de grame de faina si se framanta, adaugand in continuare faina pana devine un aluat potrivit de moala, pana nu se mai lipeste.

Se acopera si se pune intr-un loc caldut la dospit cam jumatate de ora.

Se imparte aluatul in patru parti, care se intind pe masa de lucru cu sucitoarea. Ca sa nu se lipeasca, pe masa si pe sucitoare se presara faina. Foaia intinsa nu trebuie sa fie foarte subtire, cam jumatate de cm. Se taie in 8 parti egale, care se umplu cu nuca macinata, amestecata cu zahar, zahar vanilat si coaja de lamaie rasa.

Se ruleaza, incepand cu partea mai mare spre varf.

Se pun in tava unsa cu ulei si se ung deasupra cu oul amestecat cu smatana. Se presara peste ele material din umplutura.

Se dau la cuptor, la foc mic sau mediu, cam 15 minute, pana se rumenesc.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Pofta buna

4 comentarii:

  1. Deci da, tu vrei sa inebunesc cu atatea bunatati, tortul pentru printesa ta este absolut bestial, eclerul, briosele si restul, mai inebunit.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Am o reteta foarte buna de cornulete daca vrei dar nu am poze(poti sa le faci tu cind incerci reteta.Coca-800gr.faina,600gr.unt,400gr.smintina.Se lasa vreo ora in frigider dupa care se intind foi cit mai subtiri (untul trebuie sa fie la temp.camerei)Umplutura este la alegere:nuci,gem,ciocolata,sau crema de curmale(gem)Se pudreaza cu zahar pudra.Cu respect Cornelia

    RăspundeţiȘtergere
  3. reteta de cornulete cu gem date prin zahar pudra nu aveti? erau asa de bune acasa la bunica.

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...